četrtek, 7. marec 2019

Spletno nasilje! STOP!.

Ko berem komentarje raznih člankov ( ne o sebi) govorim nasploh me je sram, da živim med takšnimi ljudmi. Sramota za Slovenijo. Za eno tako malo državico, da živi v njej tako poniževalni narod. Da se nekdo spušča na tako nizek nivo. Mladi, stari... tisti nad 40, 50, ki imajo na vse takšne nizkotne komentarje me res zanima če so starši, pa kako bi se počutli, če bi o njihovih otrocih oz. njihovih najbližjih nekdo pisal takšne podle komentarje. Mene bi bilo sram takših staršev. Žal pa tudi mladina ni nič boljša. Nisem mama ampak lahko pa trdim, da obnašanje mladih temelji predvsem na tem, ker mislijo, da če so dobili najnovejši telefon in najdražjo materialno stvar, da so zdaj zato bolj pomembni. Trdim, da starši delajo s tem veliko napako. Leta nazaj in že tudi v mojem otroštvu smo bili srečni z malimi stvarmi. Že en bombonček ali objem nam je veliko pomenil. Znali smo stvari cenit, delit. Danes je drugače zaradi bogatih in revnih staršev se družba deli na sva različna sveta. Revni otroci so izrinjeni in trpijo velika psihična nasilja od tistih, ki imajo vse kar si zaželijo. Prav, razumem, da pač nekateri dajo svojemu otroku najboljše in najdražje, ker si lahko to privoščijo ampak veliko od njih pa pozabi naučit otroke, da zato niso nič bolj pomembni od tistih, ki pa to nimajo in da so tudi takšni otroci potrebni prijateljev in ljubezbi. Tisti otroci, ki pa jim takšnih stvari starši ne morejo privoščit pa so enostavno izkjučeni iz družbe. Žal pa so tukaj pozabljene vrednote kot so: spoštovanje, pristop, kultura, sprejemanje. To so tiste najdražje stvari, ki se jih ne da kupit in ki naredijo človeka in to si je treba znat prislužit in dajat.

nedelja, 3. marec 2019

Bodi to kar si! Brez strahu!

Dragi moji! Hvala vam, ker berete moj blog in iz srca vam hvala za pozitivne komentarje. Zelo sem vesela, da vam je vsec to o cemer pisem.
No danes sem izbrala temo: bodi to kar si, brez strahu. Kaj bi rada s tem poudarila. Sigurna sem, da velika vecina od vas, ki to bere veliko stvari ni naredila, ker je dobila strah pred vprasanjem, KAJ BODO DRUGI REKLI ? A imam prav! Torej kaj bodo drugi rekli. Pa si se vprasala kateri so ti drugi?! No to so tisti, ki sami nimajo svoj jaz in konstantno kritizirajo druge oziroma ne sprejemajo drugih, ker mislijo, da so sami najboljsi. Ali pa se zavedajo, da niso in zavidajo tistim, ki pa so. Ne bom rekla da so boljsi ampak da so pogumni in pa predvsem se ne brigajo za druge in pa kar je najbolj pomembno ne kritizirajo in ne zalijo nekoga, ki jim ni vsec. Na kratko povedano se ne puscas na njihov nizek nivo ! Seveda, se vedno stojim za tem, da moramo ostati v mejah normalne z stvarmi, ki jih delamo, ker vedno imamo za seboj nekoga, ki nas ima rad. No torej, da se vrnemo na temo. Bi objavila kaksno "odstekano sliko", bi oblekla kaksno nevsakdanjo obleko, majicko, bi na veselili rada skocila na mizo in zaplesala. Pa je pred vsem tem mocnejsi strah kaj bodo drugi rekli. NAPAKA! drugi bodo vedno "obrekovali" ampak tista druga polovica ljudi, ki se hrani z naso "ne- sreco" tista ta druga polovica ljudi, ki je pa enaka tebi pa bo rekla: OMG ma ta je kraljica! Rada bi da se zavedate, da kaksno mnenje imajo o nas ljudje, ki nas ne poznajo NI POMEMBNO! ne moremo biti vsec vsem. In nismo se rodili, da bi ugajali vsem okoli nas ker je to zal ne mogoce. Je pa mogoce in zelo pomembno, da nas podpirajo tisti, ki nas imajo radi. Druzina, partner in pa prijatelji. Slabi bodo podpirali slabe, dobri pa dobre. Ce se ti brigas zase in za svoje najblizje si To kar si in ne zgubljaj casa za tiste, ki se z negativnimi komentari brigajo za tebe, ker ti to nisi! Upam, da me razumes kaj  bi ti rada povedala?!
Rada vas imama ❤
Vasa Tammie.

torek, 26. februar 2019

Nespoštovanje do soljudi!

Obljubila sem, da bo prva tema nespoštovanje do soljudi. Obsežna tema, ja. V bistvu to dejanje prejemam tudi sama. Pa tudi ti a ne? Veliko sem že dobila vprašanj o tem. V smislu kako se odzvat na negativen komentar, kako se branit, kaj odgovorit. Pa vendarle moje mnenje glede tega sedi na dveh stolih. Dobro gremo od začetka. Jasno je, da takšni ljudje, ki žalijo druge, se vtikajo v druge niso srečni. Mene osebno najbolj razjezi, ko dobim nek slab komentar oz.kritiko od neke osebe, ki me sploh ne pozna, me po vrhu se spremlja potem pa kritizira. Ha ha! Pa si mislim po domače "odjebi". Prvo kot prvo, ja nismo vsi vsem vseč, kar je čisto logično. Ampak zakaj se obremenjevat s tem? Obremenjevat z neko osebo, ki ti pač ni všeč in raje usmerit pozornost na tiste, ki pa so ti ušeč in pa predvsem na samega sebe. Če se ukvarjamo sabi s seboj nam ne bo ostalo časa za kritiziranje drugih a ne?. No in prav od teh negativnih ljudi potem slišiš da baje ne znamo sprejet kritike. Haloo!? Svet je že itak poln negativnih stvari. Zakaj ne bi v ljudeh iskali nekaj pozitivnega? A mislite da takšnih ljudjem je vseč, da njih nekdo žali? No, jaz mislim da jim ni. So pač preveč negativni in nesrečni. In s tem ko sem omenila, da sedim z mnenjem na dveh stolih sem mislila tole. Ali se branit pred takšnimi ali jih preprosto ignoritat????? Kaj ti misliš? Spoštovanje je vseeno na prvem mestu a ne? Mislim, da je bolje ignoritat čeprav tudi sama včasih prekršim tole "pravilo"
Je pa res da nekako dobro prenašam če ljudje užalijo mene kot pa ljudi, ki jih imam rada. Tukaj pa sem levinja. V glavnem ja nikoli ne bom razumela zakaj se je nekaterim zabavno ukvarjat z ljudmi, ki jih ne marajo. Kaj mislijo, da dosežejo s tem ko jih užalijo....blablabla...jaz nisem takšna in sem srečna in ponosna da sem takšna kot sem !

Vaša Tammie 😘 
Radi se imejte, spoštuje in sprejemajte druge predvsem pa spoštujte sebe, ker saml tako boste lahko tudi druge.

Kratek opis.

Najprej en lep pozdrav. Po vaši želji in pa seveda tudi po svoji sem se odločila, da bom začela pisati blog. Tukaj bom z vami delila, svoje kritike, svoje misli, sanje, skrivnosti in še in še. Rada, bi da me spoznate še bolje. Seveda vsi tisti, ki si to želite. Tukaj vam tudi odpiram možnost, da z vami delim vse nasvete za katere me sprašujete in svoje mneje za vse tiste, ki to želite. Na nek način vam bom tudi odgovarjala. Moja prva tema bo nespoštovanje do soljudi, ker mislim, da je žal tega preveč. Nekateri za mene pravijo, da bi rada spremenila svet. Ne, rada bi spremenila tvoj pogled na svet. Nihče ni popoln in prav zato se moramo med seboj spoštovat. Vsak gleda na svet drugače pa vendar je lepo če gledamo na njega in na vse nas pozitivno in če v sebi ter v drugih iščemo neke pozitivne stvari. Tako, na kratko o mojem blogu in o odločitvi zakaj ga bom pisala.

Vasa Tammie.

Spremljajte pa me seveda tudi na mojem instagramu: tamarakorosec, kjer mi pustite svoja vprasanja in pa svoje zelje.

Spletno nasilje! STOP!.

Ko berem komentarje raznih člankov ( ne o sebi) govorim nasploh me je sram, da živim med takšnimi ljudmi. Sramota za Slovenijo. Za eno tako...